torstai 14. maaliskuuta 2013

What matters now by Seth Godin

Thank Godin

Seth Godinin viraali-manifesti ”What matters now” vakuuttaa, koskettaa, ärsyttää ja koukuttaa.
Godin on tunnettu amerikkalainen yrittäjä, toimittaja ja viraalimarkkinoinnin guru, joka on julkaissut yksitoista kirjaa ja lukemattomia artikkeleja vaikutusvaltaisissa kansainvälisissä medioissa. Godin julkaisi, 50-vuotisjuhlansa kynnyksellä sähköisen kirjan ”What matters now” niputtamalla yhteen joukon hänelle tärkeimpien kirjoittajien, ajattelijoiden ja toimijoiden ajatuksia.

Virtuaali Pecha Kucha

Kirjan läpikelaus yhdellä istumalla luo illuusion yhden viikon kestävästä pecha kucha -seminaarista, jossa kuuntelet ja katselet montaa esitysikkunaa samanaikaisesti. Godin marssittaa esiintymislavalle monipuolisesti eri kulttuureista kumpuavilla paatoksilla ryyditettyjä puheenvuoroja. Hengästyttävällä tahdilla. Juuri kun olet pääsemässä puhujan ajatuksenkulun kärryille ja omat harhailevat ajatukset kohdennettua puhujan osoittamaan suuntaan, lavalle nousee uusi guru pauhaavien aplodien saattelemana.

Digitaalisen älyn kaleidoskooppi

Kuten seminaareissa yleensä, puhujien kirjo, lavakarisma, retoriikan taidot ja puhuttelevuus vaihtelevat paljon. Osa ärsyttää, osa kiihottaa, suurin osa inspiroi. Mutta yksikään puheenvuoro ei jätä kylmäksi. Tässä koko idealistisen ja nerokkaan konseptin villankoiran ydin. Parhaimmillaan ideologinen keskustelu ei ole puuduttavaa monologia tai julistusta vaan soriseva ja värikäs mosaiikki erilaisia näkemyksiä, arvoja, mielipiteitä ja julistuksia. Niistä jokainen kuulija ja havainnoija voi räätälöidä kulloiseenkin mielen- ja elämäntilaansa sopivimman ajatteluasetelman. Ja halutessaan ravistella kaleidoskooppia hetken ja rakentaa sirpaleinen todellisuus ehjäksi uudelleen. Siitähän kollektiivisessa digitaalisessa älyssä pohjimmillaan on kyse, eikö?

2 kommenttia: